We use cookies to ensure that we give you the best experience and to track your use of the website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on the website. Read more

x

Tule juhlimaan Luonnon päiviä

Luonnon päivät ovat yhdessä tekemisen ja luontoon yhdessä menemisen päiviä satavuotiaan Suomen kunniaksi. Juhlia voi monella tapaa – järjestämällä tapahtuman, osallistumalla tapahtumiin tai yksinkertaisesti menemällä kaverin tai perheen kanssa luontoon yhdessä.

Neljä Luonnon päivää vuonna 2017

Luonnon päivät 2017 on neljä yhdessä tekemisen ja luontoon yhdessä menemisen päivää. Talvisena Luonnon päivänä 4.2.2017 sukelletaan talveen ja nautitaan lumisesta luonnosta retkeillen, hiihtäen tai talvitulien ääressä. Keväisenä Luonnon päivänä 20.5.2017 villiinnytään luonnosta kaikilla aisteilla ja maistetaan luonto. Kesäyöhön voit rakastua 17.6.2017 vaikkapa nukkumalla yösi ulkona. Silloin vietetään myös Luonnonkukkien päivää ja juhlitaan Suomen 40. kansallispuiston avajaisia. Juhlinta huipentuu Suomen luonnon päivänä 26.8.2017, jolloin kuorot kajauttavat kansallispuistoissa, nostetaan malja Suomen luonnolle ja juhlitaan luonnon helmassa tulien äärellä.

Järjestä tapahtuma

Tapahtuman järjestäminen Luonnon päivänä on helppoa. Houkuttele mukaan vaikkapa ystävä, perhe tai harrastusporukka. Ideoi tapahtuma, johon itse haluaisit osallistua. Inspiraatiota saatte päiväkohtaisista tapahtumaideoista sekä tapahtumajärjestäjälle suunnatuista vinkeistä. Kun suunnitelma on valmis, ilmoita tapahtumasi kartalla osaksi Luonnon päivien ohjelmaa. Muista myös kertoa tapahtumastasi ystäväpiirille ja kutsua sosiaalisen median kautta ihmisiä mukaan juhlimaan kanssasi.

Etsi tapahtuma kartalta ja osallistu

Luonnon päiviin voit osallistua yksinkertaisesti etsimällä mielenkiintoisen tapahtuman kartalta, joko läheltäsi tai kauempaa. Kunkin päivän tapahtumatarjonta täyttyy pop up -tapahtumista tasaisesti aina kyseistä Luonnon päivää edeltävälle viikolle asti. Tapahtumakarttaa kannattaa siis seurailla, jos et vielä löytänyt mieleistä tapahtumaa!

Lähde luontoon yhdessä ja jaa kokemuksesi #luonnonpaivat

Kenet sinä voisit viedä Luonnon päivien viettoon? Voit lähteä viettämään Luonnon päivää vaikkapa oman perheen, kummilapsen, läheisen vanhainkodin vanhuksen, vastaanottokeskuksen maahanmuuttajaryhmän tai päiväkotiryhmän kanssa. Kun olette sopineet luontoon lähtemisestä, valitkaa yhdessä Luonnon päivistä mieluinen. Jaa retkitarinasi sosiaalisessa mediassa tunnisteella #luonnonpaivat.